Masarnia U Jana


Masarnia u Jana powstała w 1995 roku i jest rodzinną firmą produkującą wyroby wędliniarskie wędzone w tradycyjnych wędzarniach. Skierowane są do wymagających klientów, którzy poszukują zdrowych i smacznych wędlin. Mieści się ona w regionie Zielonych Płuc Polski w malowniczej miejscowości Bielsk Podlaski. Właścicielem firmy jest mistrz wędliniarstwa Jan Jóźwiuk.

Zajmujemy się wyrobem wędzonek, kiełbas oraz pasztetów opartych na zakładowych recepturach. Do wyrobu wędlin używamy mięsa dostarczonego od lokalnych ubojni. Nasze wędliny wytwarzane są starą metodą poprzez zalewanie lub dojrzewanie. Do peklowania używamy soli kuchennej, peklosoli, przypraw ziołowych oraz czosnku. Następnie wędliny wędzone są w tradycyjnej wędzarni nad ogniem w naturalnym dymie, który powstaje ze spalenia drewna olchowego. Wszystko to sprawia że wędliny nasze mają niepowtarzalny smak, aromat ziół oraz zapach dymu.

Zakład nasz spełnia wszystkie wymogi Unii Europejskiej w zakresie bezpieczeństwa wyrobu i konsumenta, w odniesieniu do przepisów, zasad dobrej praktyki produkcyjnej i potrzeb klientów (HACCP). Posiadamy prawo sprzedaży naszych wyrobów na rynek krajowy. Celem naszym jest zaspokojenie potrzeb konsumenta poprzez stałe poprawianie jakości naszych wędlin. Wędliny mistrza Jana cieszą się szerokim uznaniem wśród klientów.


Strona główna  l  O nas   Produkty  Sklepy Współpracujące  l  Kontakt  Dodaj do Ulubionych  Napisz do Nas Copyright 2008 by RUTCOM